Suomalaisen PK- yrityksen unelmana on löytää ”se yksi suuri jakelija USA:sta”, jolla on valmiit kanavat jokaiseen osavaltioon. Toiveena on, että kun jälleenmyynti/jakelusopimukset ovat allekirjoitettuna, tämä uusi suuri voimakas kumppani tekee kaikista rikkaita.

Todellisuudessa kuitenkin pieni valmistaja pohjoismaista hukkuu satojen tai tuhansien muiden valmistajien joukkoon. USA:n myynti alkaa positiivisena, ja kuihtuu vuosi vuodelta. Eksklusiivisen jakelusopimuksen johdosta suomalaisen yrityksen ponnistelut Amerikan lisämyyntiin ovat pysähtyneet.

Suomalaiselle PK- yritykselle suosiollisin – ja kaupallisesti vankin – vaihtoehto Amerikkaan yhden suuren jakelijan sijasta on löytää ja rakentaa verkosto pienemmistä paikallisista toimijoista, jotka ovat oikeanlaisen esittelyn jälkeen kiinnostuneita tapaamaan suomalaisen yrityksen edustajia, käymään kaupallisia keskusteluja ja tekemään yhteistyötä. Ainoa tapa saada amerikkalaiset yritykset kiinnostuneeksi suomalaisvalmisteisista ratkaisuista on välittää heille tieto tällä ratkaisulla saavutetusta menestyksestä, minkä mahdollisuus on nyt saapunut heidän eteensä.

Suomalaisen PK- yrityksen mahdollisuus rakentaa Amerikkaan jälleenmyyntiverkosto on hyvä, kun löytyy jokin paikallinen kumppani joka osaa toimia paikallisen ympäristön mukaisesti ja kykenee esittelemään suomalaisyrityksen ratkaisut amerikkalaisille siten, että he kiinnostuvat heitä vierailemaan tulleesta yrityksestä sekä mahdollisuudesta kasvuun tämän uuden, korkealaatuisen ratkaisun myynnin johdosta.

Jos haluat rakentaa yrityksellesi tulosta hakkaavan jälleenmyyntiverkoston maailman suurimmille markkinoille, ota yhteyttä

Simo J. Lahtinen
+1 641 451 1906
simo.lahtinen@capteeni.com

 

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter