Syyskuun työraportti kertoi työpaikkojen lisääntyneen Yhdysvalloissa mukavasti. Suurinta kasvu oli terveydenhuollossa ja koulutuksessa.

Liittovaltion raportin mukaan uusia työpaikkoja syntyi 136 000, eli hieman vähemmän kuin 145 000, mitä Dow Jonesin ekonomistit olivat ennustaneet. Työttömyysaste laski kuitenkin alimmilleen 50 vuoteen, eli 3,5 prosenttiin.

CNBC kävi läpi nettomuutokset aloittain käyttäen apunaan työvoimatoimiston dataa, jota käytettiin myös raportissa.

Jatkuvasti kasvava terveydenhuolto ja koulutus oli listan kärjessä 40 000 työpaikan kasvulla syyskuussa. Jos koulutus jätetään pois laskuista, tuli terveydenhuoltoon ja sosiaalipalveluihin yhteensä 41 200 uutta työpaikkaa liikkuvan avohoidon, sairaaloiden ja lastenhoidon ansiosta.

Asiantuntija- ja bisnespalveluihin syntyi 34 000 työpaikkaa pitkälti konsultointitöiden ja kotiapupalveluiden ansiosta.

Yhdysvaltain liittovaltio sekä osavaltioiden paikallishallinnot, joidenka työntekijämäärät eivät yleensä juuri vaihtele kuukaudesta toiseen palkkasivat syyskuussa 22 000 työntekijää, mitä ennen uusia työntekijöitä oli elokuussa palkattu jopa 46 000. Yhdysvaltain liittovaltio sekä osavaltioiden paikallishallinnot selvensivät kuitenkin, että uusia työntekijöitä palkataan ennen kaikkea paikallistasolla. Washington palkkasi viime kuussa reilusti määräaikaisia työntekijöitä ensi vuoden väestönlaskentaa varten.

“Syyskuussa terveydenhuoltoon syntyi 39 000 uutta työpaikkaa, mikä on samaa luokkaa edellisen kahdentoista kuukauden kanssa”, Yhdysvaltain työvoimatoimisto sanoi julkaisussaan. “Asiantuntija- ja bisnespalveluiden kasvava trendi jatkui syyskuussa (34 000 uutta työpaikkaa). Ala on tänä vuonna kasvanut keskimäärin 35 000 työpaikalla kuukaudessa, kun se viime vuonna oli 47 000”

Vähittäismyynnin alamäki jatkui 11 400 työpaikan kadottua syyskuussa. 2017 tammikuun huipun jälkeen alalta on kadonnut 197 000 työpaikkaa.

Liittovaltion mukaan palkan nousivat hieman aiempaa hitaammin hienoisella kasvulla elokuusta syyskuuhun. Vuoden takaisesta palkat kasvoivat 2,9 prosenttia.

Lähde: CNBC

 
Suuren ja pienen jakelijan välinen ero >

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter