Voisit helposti ajaa tämän vihreän lähiön halki Piilaaksossa tajuamatta olevasi Amerikan rikkaimmalla asuinalueella. Kadulle näkyvät vain korkeat tiilimuurit sekä läpipääsemättömät portit.

Google Mapsin avulla voit kuitenkin nähdä vilauksen siitä, mitä odottaa muurien takana. Satelliittikuvat Kalifornian Athertonista, –jonka kotitalouksien keskimääräiset tulot saavuttivat juuri puoli miljoonaa dollaria–, paljastavat teknologiamiljardöörien ja huippu-urheilijoiden upeat kodit joiden pihoja peittävät tenniskentät ja uima-altaat.

Kuusitoista osavaltiota, joissa Bloombergin ”Sata rikkainta paikkaa” sijaitsevat

Texas sai kaksi uutta aluetta tämän vuoden listalle New Jerseyn puolestaan menettäessä viime vuodesta kaksi asuinaluetta

Jo neljäntenä vuonna peräkkäin Atherton pääsi Bloombergin sadan rikkaimman asuinalueen listan kärkeen. Runsaan 525 000 dollarin keskituloilla se on myös listan perustamisesta vuonna 2017 lähtien ensimmäinen sekä ainoa alue, joka on ylittänyt puolen miljoonan dollarin kotitalouksien tulojen rajan.

Osa Piilaakson naapureista on kirimässä. Athertonin ohella korkeimmilta sijoilta löytyvät myös Hillsborough kolmannelta sijalta sekä Los Altos Hill viidenneltä sijalta jotka nekin sijaitsevat San Fransiscon ja San Josen välisellä teknologia-alueella. Kummankin naapuruston kotitalouksien keskitulot ovat yli 400 000$.

”Company Town”

Läheisestä Redwood Citystä kotoisin oleva kiinteistöagentti Elaine White on seurannut, kuinka teknologiabuumi on muokannut aluetta.

”Facebook ja Google ovat kasvaneet niin suuriksi, että kaupungista on tullut ”company town” jossa suuri osa asukkaista työskentelee näissä Piilaakson suuryrityksissä”, hän kertoo.

Athertonissa tämän hetken halvin myynnissä oleva asunto maksaa asuntoja välittävän Zillow.comin mukaan 2,5 miljoonaa dollaria. Asuinalue on ollut lukuisien teknologiamiljardöörien kotina, joista mainittakoon näin esimerkiksi Googlen Eric Schmidt, Facebookin Sheryl Sandberg sekä Microsoftin Paul Allen, jonka asunto siellä myytiin hiljattain 35 miljoonalla dollarilla. Golden State Warriorsin koripalloilija Steven Curry osti alueelta juuri 31 miljoonan dollarin lukaalin.

Rannikolta rannikolle

Listan toisella sijalla on jo toista vuotta peräkkäin New Yorkin Scarsdale, joka sijaitse vajaan 25 mailin päässä Manhattanista. Alueen kotitalouksien keskimääräiset vuositulot ovat 452 000$. Kymmenen kärjessä ovat myös pikkukaupunki lähellä Denveriä, kaksi lähiötä Pohjois-Chicagossa ja rikas enklaavi Texasin Dallasissa.

Kaiken kaikkiaan itä- ja länsirannikot hallitsevat listaa. Kaliforniassa sadan rikkaimman alueen joukkoon pääsee yhteensä 23, kun taas New Yorkin, Connecticutin ja New Jerseyn alueelta listalla on jopa 32 asuinaluetta määrän tosin laskettua neljällä viime vuodesta. Amerikan keskiosat ovat hiljalleen saamassa alueitaan listalle. Muun muassa Illinois ja Minnesota saivat yhdet asuinalueensa mukaan, kun taas Texasista pääsi listalle kaksi uutta aluetta, Lucas sijalle 73 ja Alamo Heights sijalle 75.

Kuten edellisinäkin vuosina, listalla on 16 osavaltiota, mikä kertoo että samat alueet pysyvät vauraina. Rikkaimmat alueet tulevat myös vielä rikkaammiksi. Listalle päästäkseen kotitalouksien keskitulojen oli tänä vuonna oltava 220 000$, mikä on huomattavasti enemmän kuin viime vuoden 209 000 dollaria.

 

Lähde: Bloomberg

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter