• Walmartin yritysasioiden varatoimitusjohtaja Dan Bartlett sanoo, että bonukset palkitsevat työntekijöitä heidän suurista ponnistuksistaan ja ovat ”kuin pieni elvytyspaketti”.
  • Walmart sanoo maksavansa erityisiä käteisbonuksia vakituisille työntekijöilleen, koska heidän on työskenneltävä koronapandemian aikaan.
  • Bonukset ovat 300$ kokoaikaisille ja 150$ osa-aikaisille työntekijöille.
  • Walmart sanoo myös palkkaavansa toukokuun loppuu mennessä myös 150 000 uutta työntekijää.

Walmart sanoo maksavansa vakituisille työntekijöilleen lähes 550 miljoonaa dollaria bonuksia, kuten erikoislisiä työntekijöille, jotka pitävät hyllyt täysinä asiakkaiden rynnistäessä myymälöihin.

Perjantaiaamuna Squawk box-ohjelman haastattelussa Walmartin yritysasioiden varatoimitusjohtaja Dan Bartlett sanoi että bonukset palkitsevat työntekijöitä näiden suurista ponnistuksista ja auttavat heitä taloudellisesti.

”Tämä on kuin pieni elvytyspaketti Walmartin työntekijöille”, Bartlett sanoo.

USA:n suurin päivittäistavarakauppa ilmoitti torstaina, että sen bonukset tulevat olemaan yli 365 miljoonan dollarin luokkaa. Walmartin kokoaikaiset työntekijät saavat 300$ bonuksen ja osa-aikaiset työntekijät saavat 150$ bonuksen. Bonukset maksetaan 2.4 jokaiselle Walmartissa viimeistään 1.3 aloittaneelle työntekijälle.

Vähittäismyyjä vauhdittaa seuraavien neljännesvuosittaisten bonustensa maksua myymälöidensä, Sam’s Clubin sekä tuotantoketjunsa työntekijöille. Suunnitellut 180 miljoonaa dollaria bonuksia tullaan maksamaan huhtikuun lopussa eli kuukausi aiottua aiemmin. Työntekijät voivat myös saada tuloksiin perustuvia lisäbonuksia toukokuussa, jolloin neljännesvuosittaiset bonukset normaalisti maksetaan.

Walmartin myynti on saanut lisäpotkua ihmisten ostaessa ruokaa, vessapaperia, käsidesejä sekä muita hyödykkeitä ihmisten valmistautuessa pysymään kodeissaan koronatapausten lisääntyessä jatkuvasti.

Bartlett sanoi perjantaina ”Squawk Boxissa”, että ruoka on Walmartin tuotantoketjun suurin haaste. ”Tällainen jatkuva ostovimma on meille ennennäkemätön haaste”, hän sanoi, ”Kuin Black Friday päivä toisensa jälkeen”. Walmart on yli 1,3 miljoonalla työntekijällä Yhdysvalloissa maan suurin yksityinen työllistäjä. Maailmanlaajuisesti Walmartin palkkalistoilta löytyy 2,1 miljoonaa ihmistä.

Lähikuukausina työntekijöiden määrää tullaan vieläpä kasvattamaan. Walmart sanoi tulevansa palkkaamaan toukokuun loppuun mennessä 150 tuhatta työntekijää kauppoihin, klubeihin ja jakelukeskuksiin pysyäkseen kasvaneen kysynnän perässä. Paikat tulevat olemaan väliaikaisia, mutta monista työntekijöistä tulee ajan saatossa pysyviä.

Koronan häiritessä työntekoa ja päivittäistä elämää Walmart on yksi yrityksistä, joiden kysyntä ei olekaan laskenut vaan kasvanut. Domino’s ja Papa John’s-pizzaketjut ovat sanoneet palkkaavansa tuhansia pizzan tekijöitä sekä kuljettajia. Amazon sanoi aiemmin tällä viikolla aikovansa palkata 100 000 uutta työntekijää pysyäkseen perässä verkkokaupan kasvussa ja päivittäistavarakaupat kuten Kroger sanoivat yrittävänsä täyttää välittömästi avautuneita työpaikkoja.

Monet muut vähittäismyyjät ovat puolestaan irtisanoneet työntekijöitään ja sulkeneet liikkeitään amerikkalaisten pysytellessä kodeissaan. Useat tavaratalot ja ostoskeskuksiin keskittyneet liikkeet, kuten Macy’s ovat sulkeneet kaikki liikkeensä Yhdysvalloissa. Jotkut, kuten Victoria’s Secret ovat pysäyttäneet myös nettikauppansa. Suuret ravintola- ja hotelliketjut ovat alkaneet tuhansien työntekijöiden irtisanomiset ja lomautukset.

Walmartin kasvattaessa työvoimaansa, Bartlett on kertonut, että taustojen tarkistuksia ja perehdytyksiä nopeutetaan. Uusien työntekijöiden perehdytys on lyhennetty kahdesta viikosta kolmeen tuntiin.

Hänen mukaansa firmalla on vankka kokemus uusien työntekijöiden nopeasta palkkaamisesta lomakausien sesonkityövoiman ansiosta.

Lähde: Forbes

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter