• Asuntolainahakemusten määrä on noussut 4% viikossa, kertoo Mortgage Bankers Association.
• Hakemusten lukumäärä on on huomattavat 26% suurempi vuoden takaiseen verrattuna.

Yhdysvaltain asuntolainahakemukset nousivat 4% viikossa Mortgage Bankers Associationin kausikorjatun indeksin mukaan. Hakemusten lukumäärä on on huomattavat 26% suurempi vuoden takaiseen verrattuna. Vaalien aikaan kysynnässä tapahtui noin kuukauden kestänyt notkahdus, vaikka korkotasot ovat laskeneet ennätyksellisen alas.

“Asuntojen kysyntää avittavat työmarkkinoiden toipuminen hetki hetkeltä sekä kotitalouksien pandemian takia kasvanut tilan halu”, sanoi Joel Kan, joka on MBA:n puheenjohtaja talous- ja teollisuusennustuksissa.

Asuntolainojen korkotason pysyminen alhaalla tuo sekin kysyntään lisäpotkua. Keskimääräinen korkotaso 30-vuoden kiinteäkorkoisille asuntolainoille nousi 2,99%:n 2,98%:sta ja 20% käsirahallisten lainojen korkotaso nousi 0,37 pisteeseen 0,35:stä.

Alhaiset korkotasot pitävät myös asuntolainojen uudelleenrahoittamisen reilusti vuoden takaista suositumpana. Pienestä 2% laskusta viikossa huolimatta hakemuksia tehtiin 98% enemmän kuin vastaavalla viikolla vuosi sitten. Tuhannet lainanottajat ovat jo tehneet uudelleenrahoituksia ja ne ovat erityisen suosittuja asunnonostajilla, joilla on korkeampi lainasaldo ja jotka haluavat säästää rahaa korkotasojen pudottua aiemmin tänä vuonna.

“Uudelleenrahoitusindeksi laski viime viikolla, mutta pysyi mukavat 98% korkeammalla vuoden takaiseen nähden”, Kan sanoi ja lisäsi, että uudelleenrahoitusten keskimääräinen lainasaldo on 291 000 dollarilla alhaisin tammikuun jälkeen.

Lähde: CSNBC

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter