Useat amerikkalaiset ovat Covid-19-pandemian takia ostaneet ensimmäisen autonsa välttääkseen julkisessa liikenteessä matkustamista, mutta kaikki eivät ole autojen perään.

Niille, ketkä eivät halua istua ratin taakse liikkuminen jalan sekä julkinen liikenne voivat olla olennaisia tekijöitä asuinpaikan valinnassa.

Uusi listaus Yhdysvaltain parhaista kaupungeista ilman autoa sisältää odotettuja paikkoja, kuten San Franciscon ja New York Cityn, mutta myös yllätyksiä kuten Providencen Rhode Islandissa.

Kaikkiaan 150 kaupunkia käsittävä arviointi on ruohonleikkauspalveluita tarjoavan LawnStarterin tekemä ja siinä vertaillaan kaupunkeja 20 osatekijän, kuten kävelymahdollisuuksien, pyöräteiden, jalankulkijoiden turvallisuuden sekä aseturvallisuuden perusteella.

Monet huonoimmista asuinpaikoista ilman autoa ovat eteläisissä osavaltioissa, ja sieltä tulevat myös kaikki viisi häntäpään kaupunkia: Shreveport (Louisiana) (150), Montgomery (Alabama) (149), Little Rock (Arkansas) (148), Huntsville (Alabama) (147) ja Winston-Salem (Pohjois-Carolina) (146).

Paras kävelykaupunki on Washington, minkä jälkeen tulevat jaetulla kakkossijalla Nashville (Tennessee) ja Omaha (Nebraska). Huonoin kävelykaupunki taas oli Floridan Port St. Lucie.

New Yorkissa on eniten asukkaita, jotka käyttävät työmatkoillaan julkista liikennettä, minkä lisäksi newyorkilaiset käyttävät myös eniten aikaa työmatkoihin.

Tässä USA:n 20 parasta kaupunkia ilman autoa

 1. San Francisco
 2. Portland, Oregon
 3. Washington, D.C
 4. Boston
 5. New York
 6. Honolulu
 7. Oakland, Kalifornia
 8. Providence, Rhode Island
 9. Minneapolis
 10. Seattle
 11. Jersey City, New Jersey
 12. Salt Lake City
 13. Mesa, Arizona
 14. Tuscon, Arizona
 15. Madison, Wisconsin
 16. Los Angeles
 17. Irvine, Kalifornia
 18. Santa Rosa, Kalifornia
 19. Tempe, Arizona
 20. Boise City, Idaho

 

Lähde: US today

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter