Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus on ilmoittanut, että maan kaivosteollisuus tuotti viime vuonna 82,3 miljardi dollaria, mikä jää hieman jälkeen edellisen vuoden 83,7 miljardista. Pienestä laskusta huolimatta uutista voi pitää positiivisena, koska koronapandemia on kurittanut maan taloutta. Vaikka kriittiseksi alaksi luokitellun kaivosteollisuuden työssäkäyntiä ei rajoitettu samalla lailla kuin monia muita aloja, iski pandemia siihen välillisesti, koska rajoitukset haittasivat monia teollisuudenaloja jotka jalostavat kaivostuotteita.

Metallituotanto kasvoi arviolta kolmella prosentilla 27,7 miljardiin dollariin suurimmaksi osaksi arvometallien kallistumisen ansiosta. Esimerkiksi kulta ylsi elokuussa ennätykselliseen 2060 dollariin unssilta. Kulta (38%), kupari (27%), rauta (15%) ja sinkki (6%) olivat tärkeimmät osatekijät USA:n metallituotannon arvonnousussa. Teollisuusmineraalien arvo oli yhteensä 54,6 miljardia dollaria, joista 27 miljardia tuli rakennusmateriaaleista kuten hiekasta, sorasta ja kivimurskeesta. Vaikka USA:n kaivostuotantoluvut saattavat näyttää vaikuttavilta, on maa silti erittäin riippuvainen ulkomaisista jalostamattomista sekä jalostetuista mineraaleista ja 46 tärkeimmästä mineraalista yli puolet tuleekin Yhdysvaltoihin muualta.

Jokaisessa Yhdysvaltain osavaltiossa oli viime vuonna kaivosteollisuutta ja niistä kahdessatoista kaivosteollisuuden arvo ylsi 2 miljardiin dollariin. Nevada on erityisen tunnettu kaivoksistaan ja sieltä löytyy maailman tuottoisin kultakaivos josta kaivetaan joka vuosi noin 116 tonnia kultaa. Osavaltion osuus maan kaivostuotannosta oli hieman yli 9 miljardia dollaria ja seuraavina tulevat Arizona ja Texas seitsemällä ja kuudella miljardilla dollarilla.

USA:ssa tuotettiin 82 miljardin dollarin edestä mineraaleja vuonna 2020

Mineraalituotannon arvot osavaltioittain vuonna 2020 (poislukien polttoaineet)

160221-a

Lähde: Statista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter