Madison, Wisconsin. Wisconsinin työttömyysaste putosi 3,8 prosenttiin joulukuun 4 prosentista lähestyen jo matalimpia lukemia koronapandemian alkamisen jälkeen, kertoo Wisconsinin työvirasto.

Osavaltion työttömyys on mukavasti alle koko USA:n 6,3% työttömyysasteesta. Vuosi sitten, kun ensimmäiset tartunnat saapuivat Wisconsiniin, oli osavaltion työttömyysaste 3,3%.

Tammikuussa Wisconsiniin syntyi 7 000 uutta yksityisen sektorin työpaikkaa, mutta työpaikkoja on vielä 125 700 vuodentakaista vähemmän. Koronatartuntojen huippu koettiin osavaltiossa marraskuun puolivälissä, minkä jälkeen tartuntamäärät ovat laskeneet asteittain kun yhä suurempi osa ihmisistä on saanut rokotteen.

”Koronapandemian taloudelliset vaikutukset ovat olleet suuri haaste yrityksille ja työntekijöille niin Wisconsinissa kuin koko maassakin”, Wisconsinin työviraston sihteeri Amy Pechacek sanoi lausunnossaan.

Työllisyyden lähestyessä taas pandemiaa edeltäneitä lukuja Pechacek haluaa muistuttaa, että kaikki tietävät etteivät pandemian vaikutukset ole vielä ohi.

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter