Elokuussa 2007 Yhdysvaltojen infrastruktuurin rappeutuminen konkretisoitui, kun Mississippi-joen ylittänyt silta romahti Minneapolisissa autojen syöksyessä jokeen. 13 ihmistä kuoli ja kaikkiaan 145 vahingoittui. Elokuussa 2018 puolestaan maailma järkyttyi, kun 43 ihmistä menetti henkensä sillan romahdettua Italian Genovassa. Järkyttävän onnettomuuden jälkeen useat maat, mukaan lukien Yhdysvallat, alkoivat vakavasti kantaa huolta rapistuvista infrastruktuureistaan.

Presidentti Biden julkisti toissa viikolla suunnitelmansa 2 000 miljardin dollarin investoinneista infrastruktuurin kunnostamiseen kutsuen sitä ”kerran sukupolvessa tapahtuvaksi hankkeeksi”. Siihen kuuluisi lyijyputkien korvaaminen, teiden uusiminen 30 000 kilometrin edestä sekä maan kymmenen taloudellisesti tärkeimmän sillan kunnostus. Biden kehui, että suunnitelma ”ei ole nähnyt vertaistaan sitten avaruuskilvan ja valtatieverkoston rakentamisen vuosikymmeniä sitten”. Hän lisäsi myös, että infrastruktuurihanke tulisi olemaan suurin työllisyysprojekti sitten toisen maailmansodan.

Hankkeen julkistuksen jälkeen American Road and Transportation Builders Association havainnollisti USA:n infrastruktuurin kunnostus- ja uusimistarpeen mittakaavaa kertomalla, että yhteensä 220 000 siltaa tarvitsee kunnostusta. Niistä 45 000 katsottiin rakenteellisesti puutteellisiksi ja kaikesta huolimatta 171,5 miljoona amerikkalaista ylittää ne päivittäin. Kaikkien siltojen kunnostukseen menisi nykytilanteen valossa yli 40 vuotta ja se tulisi maksamaan arviolta 41,8 miljardia dollaria. Hyvä uutinen taas on se, että rakenteellisesti puutteellisien siltojen määrä on vähentynyt viimeisen viiden vuoden aikana, joskin samanaikaisesti vielä suuremman määrän siltoja kuntoluokitus on laskenut hyvästä kelvolliseen.

Eri osavaltioista Iowassa on kaikista eniten rakenteellisesti puutteellisia siltoja, mikä tarkoittaa yhteensä 4 571 kappaletta taikka 19,1 prosenttia osavaltion silloista. Seuraavana tulee Pennsylvania, jossa on 3 353 rakenteellisesti puutteellisia siltoja, minkä jälkeen tulee Illinois 2 374 lukemalla. Kaikista suurin prosenttiosuus rakenteellisesti puutteellisia silloilla on Länsi-Virginiassa, missä sellaisia on 21% osavaltion kaikista silloista, kun taas pienin osuus on Nevadan 1,4 prosenttia.

Missä päin Amerikkaa sillat murenevat

140421-2b

Lähde: Statista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter