Pandemian alussa kärsittiin monien perustarvikkeiden, kuten jauhojen, riisin ja tietysti vessapaperin pulasta, kun ihmiset hamstrasivat niitä itselleen. Nyt kun rokottamisen edetessä pandemia näyttää viimein hellittävän, ovat amerikkalaiset saaneet huomata, että jälleen yhdestä peruselintarvikkeesta on pulaa: ketsupista.

Pulloketsupin sijaan pula johtuu ennen kaikkea ruokatilausten sekä take out-ruuan suosion kasvusta. Suuriin vaikeuksiin joutunut Heinz on ilmoittanut kasvattavansa tuotantoaan vastatakseen kysyntään.

Wall Street Journal on juuri raportoinut, että pikaruuan mukana tulevien pienten ketsuppipussien hinta on noussut tammikuusta lähtien 13%. Mitkä ketsuppibrändit sitten ovat suosituimpia keskellä uhkakuvaa, että amerikkalaiset saattavat joutua syömään hampurilaisia ja ranskalaisia ilman ketsuppia?

Statistan tekemä tutkimus sai selville, että hieman alle 200 miljoona ihmistä käytti viime vuonna USA:ssa Heinz-ketsuppia ja toiseksi suosituinta brändiä Hunt’sia käytti 84 miljoonaa amerikkalaista. Kolmanneksi pääsivät kauppaketjujen omat brändit ja neljännellä sijalla oli Del Monte.

290421-1b

Lähde: Statista

Share on
Share on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Tweet about this on Twitter